De ce publicam lucrarile si proiectele copiilor pe net

Ora de engleza. Se da tema „How do you see the future in 30 years?”. Profesoara sugereaza ca ar fi frumos daca l-ar face sub forma de proiect care va fi expus atat pe holul scolii, cat si pe facebook sau blog. Cea mai sigura varianta ar fi o compunere, dar de ce sa nu ii dam viata acelei compuneri cu ajutorul pozelor, ilustratiilor si catorva decoratiuni? Si de ce nu am scrie textul pe o foaie colorata, de carton?

family__family_cartoon

Toate aceste mici detalii care pot transforma un simplu text intr-o mica opera de arta ii vor face pe copii foarte mandri de munca lor si vor vrea ca si alti oameni sa vada ce au lucrat. Daca stiu ca isi vor impartasi munca unui public, isi vor da silinta sa arate si sa sune cat mai bine; e ca si cum lucreaza la un produs pe care vor sa il vanda si scopul lor este sa isi multumeasca publicul. Daca fac o lucrare numai pentru profesoara, vor face o treaba buna, dar cand fac acea lucrare cu scopul de a fi publicata undeva unde o vor vedea mai multi oameni, vor face o treaba extraordinara.

cartoon

Inainte de toate, profesorul trebuie sa se arate entuziasmat de tema pe care o da. De asemenea, tema trebuie sa fie relevanta; daca nu, copiii nu vor vrea sa fie activi si sa participe. Ei se entuziasmeaza atunci cand isi pot pune si ei amprenta pe tema data. In plus, daca li se da impresia ca pot ajuta pe cineva prin ceea ce fac ei, implicarea lor va veni natural si isi vor dori sa vina cu solutii pentru rezolvarea problemelor din tema data. Multi copii nu sunt prea incantati cand scriu un paragraf in clasa, iar singura persoana care o va citi este profesorul.

Noi, la Follow Me, ii incurajam pe copii sa lucreze cu migala si cu simt de raspundere la proiectele lor, iar cele mai reusite sunt expuse la avizier, respectiv pe blog si pe pagina de facebook. Apreciem munca pe care o depun si vrem sa vada si altii cat de talentati si inteligenti sunt.