Cum tinem copiii ocupati pe durata calatoriei cu masina?

Cum tinem copiii ocupati pe durata calatoriei cu masina? Poate ne dorim sa mergem intr-o excursie de lunga durata cu copiii fie cu masina, cu trenul sau cu avionul. Stim sigur ca cei mici se vor plictisi foarte repede, vor deveni iritati si se va comunica foarte greu cu ei. Cea mai buna metoda prin care sa facem calatoria distractiva este sa avem diverse activitati la care sa luam parte impreuna cu copiii.TFE3QMW4XY

 

  1. I spy – Este un joc foarte amuzant. Il putem juca impreuna cu copiii in masina sau in tren. Pe rand fiecare spune: „Eu vad ceva de culoare rosie!”, iar celelalte persoane trebuie sa ghiceasca obiectul in cauza.
  2. Un alt joc distractiv pe care il putem juca cu copiii este Fazan. Acest joc se joaca astfel: cineva spune alfabetul in minte, iar o alta persoana spune „Stop!”. Se spune litera la care s-a ajuns si se incepe jocul prin a spune un cuvant care sa inceapa cu litera respectiva. Jocul se continua cu cuvinte care incep cu ultimele doua litere ale cuvantului anterior. Pentru si mai multa distractie putem juca Fazan si in limba engleza.
  3. Numere cu povesti – Pentru a juca acest joc extrem de amuzant nu trebuie decat sa ne alegem o placuta de inmatriculare a unei masini si sa spunem o propozitie cu literele si numerele de pe placuta. Exemplu: B – 25 – MPA – Bogan mananca 25 de prune amare. Acest joc poate fi jucat si in limba engleza!
  4. O modalitate foarte amuzanta de a ii tine ocupati pe copii este aceea de a spune glume. Daca nu stim glume le putem foarte usor cauta pe internet sau putem lua din drum o revista/carte cu glume :D.
  5. O activitate care va face timpul sa treaca mai repede este aceea de a vorbi intr-o limba straina cu copiii. Aceasta activitate este foarte utila deoarece ne ajuta sa ne cunoastem copiii mai bine discutand pe diverse teme. De asemenea, ne ajuta sa exersam o limba straina alaturi de copii.
  6. Sa nu uitam o metoda clasica de a ne tine pe toti ocupati si anume – cititul. In bagaj trebuie intotdeauna sa ne luam o carte interesante atat pentru noi cat si pentru copiii nostri. Stim foarte bine ca cititul este o activitate extrem de placuta in care putem sa ne pierdem cu orele. Este si foarte benefica pentru dezvoltarea copiilor.

Acum ca avem o lista de activitati super distractive de care sa ne bucuram pe drum alaturi de copiii nostri este timpul sa plecam in vacanta, nu? Concediu placut!