Cum sa fiti eroul copilului dumneavoastra

„Ce ar face tata in locul meu?”…cand cel mic isi pune aceasta problema, sa fiti sigur ca va vede ca pe un erou. Parintele-erou este cel care are mereu o solutie pentru orice problema, fara sa acuze prea mult sau sa dea pedepse. Stie cand sa fie impunator si stie cand sa fie intelegator. Fiecare copil vrea sa se simta in siguranta, iar parintele este prima persoana pe care o asociaza cu cuvantul „siguranta”.

Multi baietei au in camera lor postere cu super-eroii preferati din filme sau desene animate. Un costum mai special sau o pelerina rosie le marcheaza statutul. Parintele-erou nu are nevoie de niciun costum special, dar in fata copilului sau trebuie sa aiba increderea pe care ar da-o un astfel de artificiu. Un erou este puternic, dar are o inima de aur. Cand va deschideti inima in fata copiiilor, le aratati ca sunteti capabili de compasiune si iertare.

Vocabularul folosit in casa intre parinti este un factor important in educarea copiiilor. Ei vor invata cum ar trebui sa se comporte barbatii si femeile judecand dupa relatia intre mama si tatal lor. Copiii nu trebuie sa puna niciodata sub semnul indoielii faptul ca parintii lor se iubesc. Daca ei cresc intr-o casnicie fericita, vor avea un model demn de urmat pentru viitoarele lor relatii.

Incercati sa va apropiati cat mai mult de copilul dumneavoastra. Alocati timp sa va familiarizati cu pasiunile, temerile si visele copilului dumneavoastra. Copiii vor ca dumneavoastra sa stiti cine sunt ei ca si persoane. Intelegandu-l si sustinandu-l in tot ceea ce face il va face pe copil sa va priveasca ca pe un erou cu care poate fi prieten. Niciodata sa nu va fie rusine sa va imbratisati copilul sau sa-i spuneti ca-l iubiti. Expresia sa cand ii spuneti asta este de nepretuit.

Chiar daca aveti un program incarcat, incercati pe cat posibil sa luati cina impreuna in familie, cu televizorul stins. Profitati de acest prilej pentru a comunica cu familia dumneavoastra, sa aflati noutati din activitatea zilnica a copilului si pur si simplu sa va bucurati de timpul petrecut impreuna.

In curand, veti putea fi subiectul compunerii de la scoala a copilului dumneavoastra, „Parintele meu, eroul meu…”

„Fara eroi suntem toti niste oameni simpli fara sa avem habar pana unde putem ajunge”  – Bernard Malamud