Cum sa fim isteti

Ai un copil istet in clasa? Sau esti tu acela? Cei mai isteti oameni nu sunt neaparat cei mai destepti sau „tocilari”, ci au invatat cum sa fie isteti si sa se prinda de micile lucruri.

Asadar, ce fac acesti oameni isteti?

  1. Planifica ceea ce au de facut ai isi organizeaza munca pentru a o putea duce la bun sfarsit.
  2. Se tin de munca lor si se incadreaza in timpul pe care si l-au alocat.
  3. Incearca sa si rezolve singuri treaba, dar nu le este rusine sa puna intrebari sau sa ceara ajutor atunci cand intampina dificultati.
  4. Isi asuma responsabiltatea pentru actiunile si deciziile lor.

Pentru a avea performante, trebuie sa stii ce vrei si de ce vei avea nevoie. Cand vii de la scoala e bine sa stii unde ai toate lucrurile pentru a avea o munca mai usoara cand ajungi acasa si te apuci de teme. Fa-ti un program pentru efectuarea temelor, a proiectelor sau a oricaror activitati pentru a nu intra in panica la ora de culcare ca nu ai terminat tot ce aveai de facut. Stai departe de orice iti poate atrage atentia.

Mizeaza pe culori atunci cand inveti. Daca esti adeptul protejarii cartilor si caietelor, e bine sa ai coperti in aceleasi culori pentru a le alatura mult mai usor. De asemenea, e bine sa ai o culoare aleasa pentru fiecare materie in parte. Spre exemplu, daca materia ta preferata este engleza (hihi:) ), ar fi bine sa o imbraci in culoarea care iti place cel mai mult. Astfel, vei invata sa iti si organizezi cartile si caietele si sa eviti un curcubeu haotic pe birou.

Foloseste un calendar pentru a planifica fiecare tema/ activitate pe zile. In felul acesta nu te vei scufunda in munca la finalul saptamanii si vei avea mai mult timp pentru activitatile care iti fac cu adevarat placere. In cazul in care ai un proiect mai elaborat, aduna informatii pentru fiecare parte a sa zi dupa zi. Dupa ce ai facut o activitate, o poti bifa de pe lista si astfel te poti bucura ca ai mai putina munca de facut.

Cand cereti ajutor, fiti foarte atenti cui si cum va adresati. Cereti parintilor, fratilor, colegilor sau profesorilor sa va EXPLICE, nu sa faca lucrul acela pentru voi.