Cum sa facem fata scolii dupa un weekend prelungit

Sa ne trezim devreme dupa ce am avut patru zile de leneveala e un adevarat chin pentru suflet, dar si pentru minte. Faptul ca trebuie sa ii facem fata unei saptamani pline ne poate intrista, dar ce nu ne omoara ne face mai puternici! Exista cateva metode prin care sa evitam socul si sa ne revina productivitatea.

recharging-the-batteries1

Incepeti-va ziua bine odihniti si cu un mic dejun bun. Oricare ar fi fost obiceiurile voastre pe perioada mini-vacantei, prima zi de scoala nu va fi una atat de stresanta daca v-ati odihnit suficient si v-ati pregatit toate lucrurile pentru scoala din timp. In plus, daca nu aveti de ce sa va grabiti prea tare, puteti sa luati micul dejun linistiti.

2012.08.26-Recharge-Batteries-April-Kilfoyle

Planificati-va munca pe ziua, respectiv saptamana in curs. Daca aveti cateva momente libere, folositi-le pentru a va organiza si a va stabili prioritatile. Alegeti lucrurile esentiale pe care trebuie sa le faceti cat mai repede, lasand activitatile mai putin urgente spre finalul saptamanii. Faceti-va un plan de studiu, notand cand anume trebuie predate anumite proiecte, cand aveti teste/ examene si cand trebuie sa va faceti temele zilnice. Fiind organizat, nu veti mai privi cu atata panica activitatile ce urmeaza sa fie duse la bun sfarsit. Mai mult, poate ca abia asteptati sa duceti la bun sfarsit ce aveti de facut pentru a obtine cele mai bune rezultate.

school-papers-disorganized2

Incepeti cu lucruri simple precum organizarea fiselor de lucru, a ustensilelor de scris, verificarea temelor (daca sunt facute) si ordine in ghiozdan. Veti vedea ca atunci cand aveti totul in ordine munca nu vi se va mai parea o corvada.

Nu va intristati ca s-a terminat mini-vacanta de 1 mai. Va asteapta o maxi-vacanta de vara in care sa va „reincarcati bateriile cum se cuvine”.