Ce le amuza pe profesoare

Ce e grozav la meseria de profesoara este ca nicio zi nu seamana cu cealalta. Da, se intampla sa predam aceeasi lectie a doua sau a treia oara in aceeasi zi, dar reactiile sunt diferite si neasteptate. Din seria „Copiii spun lucruri trasnite”, iata ce ne amuza pe noi, profesoarele, in fiecare zi:

1100_adopted_kids_at_school

  • Cand elevii ne spun „mami” intelegem ca suntem importante in viata lor si ca au incredere in noi.
  • Scuzele cu privire la absenta temelor. Sigur ca va credem atunci cand spuneti ca tema voastra a ramas in ghiozdanul de la scoala sau in cel de la baschet/ judo/ karate/ curs de crosetat. Inca vrem sa stim ce a zis veterinarul cand a gasit tema in stomacul catelului si ce medicamente ia bietul animal.

Teacher-and-studeents-laughing-300x199

  • Reactiile voastre cand va regasiti numele intr-un text de la scoala. Da, nici noua nu ne vine sa credem ca ati cumparat 30 de pepeni de la piata si ca ati ales sa nu ii impartiti cu nimeni. Da, Ana, e minunat ca ai mere si sper ca o sa fii mai generoasa decat baiatul cu pepenii din piata.
  • Revenind la partea cu numele, creste sufletul in noi cand aflam ca si voi aveti un verisor care are acelasi nume cu catelul din poveste. Aceasta informatie va deveni irelevanta si daca va fi vreodata nevoie sa se faca un rezumat al povestii, multi isi vor aduce aminte de verisorul colegului, nu de catelusul mentionat.
  • Cand le povestim prietenilor/ rudelor noastre despre ce facem la scoala si spun ca si-ar dori sa fie in locul nostru. Da, e haios, dar nu suntem acolo doar sa fim observatori la glumele copiilor – mai trebuie sa-i si invatam.

A fi profesoara e minunat. Traim pentru momente de genul si le impartasim oricand cu mare drag!