Bunatatea se invata si, mai ales, se educa

Daca vreodata esti trist, exista o metoda prin a va aduce un zambet pe fata: incercati sa inveseliti pe altcineva. Poate parea greu cand va simtiti deprimat, dar merita sa depuneti ceva efort. Un mic gest de bunatate va va bucura si pe voi, nu doar pe persoana careia ii e adresat. Sa vedeti ca aveti o asemenea putere, de a face pe cineva sa rada, e un lucru minunat! Oamenii nu au nevoie de sfaturi pe care nu le-au cerut; au nevoie de acte de bunatate voluntare. Iar daca noi ne dorim aceste lucruri, va trebui sa le oferim.

tumblr_lykvcac4zX1r564yto1_1280

Suna cliseistic, dar daca faci bine, binele va fi si el de partea ta. E greu sa te superi pe o persoana care se poarta frumos cu tine si e bun cu tine fara sa astepte ceva in schimb. Mark Twain spunea ca bunatatea este limbajul pe care il vad orbii si pe care il aud surzii. Bunatatea nu se traduce, e un limbaj universal si toata lumea ar trebui sa il „vorbeasca”.

218354281902774661IHlkWLsHc

Sunati-va bunicii fara sa va zica cineva ca ar trebui sa faceti asta. Nu va inchipuiti ce bucurie e in sufletul lor cand va aud! De asemenea, sunati-va rudele cu care nu ati mai vorbit de mult. Nu trebuie sa va asteptati la nimic din partea lor (bani, cadouri sau alte atentii), ci doar sa le oferiti cateva minute din timpul vostru intrebandu-i ce mai fac si cum o mai duc. Acestea sunt lucruri (aproape) gratuite pe care le puteti face si care vor face o diferenta semnificativa pentru cei dragi.

Bunatatea consta in gesturi mici cu efecte mari, asa ca nu ratati ocazia de a arata ca sunteti mai buni decat se asteapta lumea sa fiti!