Permalink to Cand ploua cauta curcubeul si cand este intuneric cauta stelele

Cand ploua cauta curcubeul si cand este intuneric cauta stelele

Astazi revin cu o alta prezentare de carte, care sper sa va placa si pe care sa o cititi cu drag, atat parinti cat si copii.

Cartea “Bufnita care se temea de intuneric” ne prezinta povestea lui Buf, o bufnita mica de hambar, care locuieste impreuna cu parintii intr-o scorbura din padure. Aceasta micuta bufnita este atat de speriata de intuneric incat refuza sa iasa la vanat noaptea, cum ar face orice alta creatura a noptii, inclusiv parintii sai. Asa ca Buf este istet si isi trimite parintii la vanatoare iar el isi asteapta prada cuminte sa soseasca, fiindu-i extrem de foame. La indemnul parintilor, care ziua nu isi doresc altceva decat sa se odihneasca, Buf pleaca sa descopere alte pareri despre intuneric. Astfel, el va afla de la diferitele personaje ale cartii cum ca: “Intunericul e nemaipomenit.”; “Intunericul e bland.”; “Intunericul e distractiv.”; “Intunericul e necesar.”; “Intunericul e fascinant.”; “Intunericul e minunat.”; “Intunericul e frumos.”.

bufnita citeste in intuneric

Cel mai important lucru mi s-a parut ca pe langa faptul ca ei invata lucruri frumoase despre intuneric, de la fiecare personaj in parte, Doamna in varsta din poveste il invata pe Buf si implicit pe copii cum sa se poarte: “Nu se spune “Ce?”… Se spune ‘Poftim!”sau “Va rog!” Sunt doar doua cuvintele, dar fac minuni.”, cuvinte MAGICE pe care fiecare parinte incearca sa-i invete pe cei mici sa le foloseasca.

Pe langa invatamintele bune, pe care orice copil de 7 ani, si nu numai, le poate regasi in carte, sunt de parere ca aceasta ii si ajuta sa isi mai infranga teama de intuneric, pe care sa fim seriosi cu totii am resimtit-o in copilarie. Pe langa scrisul mare si spatierea aferenta pentru varsta recomandata, cartea mai contine si niste ilustratii grozave, realizate de Paul Howard.

Pentru cei carora le-a placut cartea, le recomand sa incerce si “Gorila care voia sa se faca mare” si “ Pinguinul care voia sa afle mai multe” din aceeasi serie si la fel de frumos povestite si ilustrate de cei de la Nemi. Eu cu siguranta ma voi delecta cu ele si voi reveni cu articole, asa cum v-am obisnuit. 

In alta ordine de idei va doresc o lectura frumoasa si astept impresiile (bune sau rele)!!

Semnat,

Miss Alice


 

Contacteaza-ne
Titan
0745 300 457
Vitan
0757 571 175
Drumul Taberei
0745 205 734
Ghencea
0757 571 171

Testimoniale

  • Simion Ioana Carla S2A

    I came here because I wanted to take a Cambridge test. I liked the projects: The Halloween projects, the Christmas project and the Wild Wild West poster project… They were so fun! I worked in different pairs with the different people and I made friends here. I like FollowMe!!

  • Alexandra Valcea, J2A, FollowMe Ghencea

    Mie imi place sa fac proiecte la FollowMe. Mi-a placut foarte mult proiectul de Halloween. Eu mi-as dori sa facem proiecte in continuare. Este minunat! Cu un pic de inspiratie din carte, poti face un proiect minunat. Te simti fericit in timp ce faci proiectul.

  • Caravan Eric, S6, FollowMe Vitan Caravan Eric

    We all love FollowMe, after all why are we coming here?! Here I’ve learnt a lot of new and interesting things and the Cambridge test will help me a lot in the future.

 

Formular de contact


 

Newsletter
Introdu adresa de e-mail daca doresti sa fii tinut la curent cu ultimele noutati!


Parteneri