Activitati mama – fiica memorabile

Cum se educa adevaratele domnisoare de maine? Prin grija, atentie si timp petrecut impreuna cu parintii, dar mai ales cu mama. Fetitele au nevoie de un model demn de urmat in viata si cine altcineva e mai demna de urmat decat propria mama? Pana sa vina vremurile in care isi vor da ochii peste cap, petreceti timp cu ele si poate reusiti sa preveniti acest sport adolescentin.

Atat calitatea, cat si cantitatea timpului petrecut cu fiicele dumneavoastra este importanta. Fiti implicata in vietile lor cat de mult si cat de bine puteti. Cand vreti sa stabiliti niste iesiri cu fiica sau fiicele dumneavoastra, asigurati-va ca nu exista alte lucruri care sa le distraga atentia. Asta inseamna ca telefonul sau alt gadget va sta acasa – acesta este timpul vostru si numai al vostru. Nimeni nu va spune „Hai sa ne grabim!”, pentru ca e o zi stabilita numai pentru doamna si domnisoara/ domnisoarele familiei. Nu aveti de ce sa va grabiti, pentru ca sunteti prea preocupate bucurandu-va una de prezenta celeilalte.

698517_42121740-(copy)

Puteti organiza un picnic in gradina sau in parc. Cu aceasta ocazie, mama poate da mai departe din celebrele ei retete. Daca aveti un catel, il puteti plimba si va puteti juca cu el impreuna, nu cu randul. O alta idee ar fi sa va planificati o zi de rasfat total: fie acasa, fie la un salon tip spa (depinzand si de varsta fetitelor). Fetele se joaca oricum de-a salonul de infrumusetare cu papusile lor, asa ca de ce nu ar trai aceasta experienta impreuna cu mamica lor?

Girl (8-9) caressing mothers face with brush

Daca fiicei sau fiicelor dumneavoastra le place sa creeze ceva cu manutele lor, incercati sa gasiti o activitate de gen lucru manual. Puteti sa decorati perechi vechi de pantofi, ghivece de flori, sau sa dati o noua alura unei haine dragi care s-a invechit.

Sunt o multime de metode prin care sa petreceti timp cu fetele dumneavoastra si sa creati momente de neuitat impreuna. Nu uitati sa faceti poze si sa creati un album foto (de hartie, desigur) in care sa strangeti toate aceste amintiri. Cand vor da de acest album peste ani, vor zambi cu drag si isi vor aminti cat timp si suflet a daruit mama printeselor ei.

Copiii dumneavoastra va au ca model in viata, asa ca fiti ceea ce vreti sa devina si ei.