A venit vacanta si dupa primele zile ai inceput sa te plictisesti? Imposibil!

A venit vacanta si dupa primele zile ai inceput sa te plictisesti? Nicio grija, iata o lista cu 20 de activitati pe care poti sa le pui in practica in timpul ramas:

  1. Mergi cu prietenii la bowling sau in orice parc de distractie. De asemenea sunt o gramada de locatii unde se pot pune in practica scenarii Mystery Rooms Escape. Cuvantul de ordine este distractie cu prietenii si lupta pentru „supravietuire”.
  1. Ia o patura cu tine, ceva de mancare si mergi in cel mai apropiat parc. Nimic nu se compara cu relaxarea in natura, iar un picnic nu i-a stricat nimanui (asta daca vremea ti-o permite).
  1. Daca tot te-ai orientat si ai gasit parcul nu ar fi rau sa revii aici pentru o confruntare la un meci de fotbal, tenis sau baschet impreuna cu prietenii tai.
  1. Stabileste un traseu, ia-ti prietenii si inchiriati cate o bicicleta. Daca nu esti hotarat(a) in aceasta privinta, exista mereu varianta de hidrobicicleta. Pentru cei care nu poseda si nici nu gasesc o bicicleta de inchiriat, rolele sunt o alta optiune.
  1. Sunt sigura ca ti-a ramas cel putin un muzeu de vizitat. Poti opta pentru Muzeul Antipa, Muzeul Satului, Muzeul de Geologie sau Muzeul National de Arta Contemporana.
  1. Cauta pe internet un proiect DIY (Do It Yourself), aduna materialele necesare si realizeaza-l, sigur iti va iesi ceva frumos si memorabil.
  1. Stabileste un maraton de filme sau alege un serial interesant. Mai mult ca sigur nu ai vazut ultimele episoade aparute din seria ta preferata si ai asteptat o perioada mai relaxata ca sa ajungi la zi.
  1. Daca de Paste nu ai apucat sa faci un Egg Hunt, poate nu ar fi rau sa te dedici si jocurilor copilariei, cum ar fi sotronul sau ratele si vanatorii. In spatele blocului sau in parc, distractia sa fie la putere.
  1. Aduna pietre cu suprafete plane, spala-le, usuca-le si apoi apuca-te sa le pictezi.
  1. Joaca T (tari) O (orase) M (munti) A (ape) P (plante) A (animale) N (nume) cu prietenii tai.
  1. Aduna flori si frunze, pune-le la uscat si creaza-ti propriu tau ierbar.
  1. Inscrie-te la un curs de inot. Nu strica sa inveti sa inoti pana vine vara.
  1. Jucati cat mai multe boardgames cum ar fi: Scrabble, Activity, Catan, Monopoly sau Saboteur dar nici Taboo nu este de lepadat.
  1. Ia-ti un caiet cu foaie velina si apuca-te  de desenat si/sau pictat. Daca nu gasesti inspiratie in casa, poti oricand sa te duci in cel mai apropiat parc si sa pictezi peisajul ce se intinde in fata ochilor.
  1. Profita de aceste zile libere, fa-ti ordine in dulapul cu haine si redecoreaza-ti camera. Magia ordinii din jurul tau te vor binedispune cu siguranta.
  1. Fa-ti propriul tau recipient cu baloane de sapun (vezi link-ul pentru retete http://centruldeparenting.ro/patru-retete-de-baloane-de-sapun-pe-care-le-poti-face-acasa/) si disteaza-te urmarindu-le.
  1. Pregateste desertul tau preferat, sau o simpla salata de fructe, impreuna cu prietenii si organizati o petrecere in pijamale.
  1. Poti merge la o piesa de teatru pentru copii. Sunt sigura ca in aceasta perioada ruleaza spectacole frumos puse in scena, dar ca alternativa poti avea in vedere si un film dublat (sau nu) in cinematograf.
  1. Nu uitati de bunicii vostri, deoarece le puteti oferi o mana de ajutor in gradina, fie ca plantati ceva impreuna cu ei, fie ca ii ajutati sa curete gradina cu flori de buruieni, ori sa dea pomii fructiferi cu var, orice ajutor din partea voastra va fi binevenit iar timpul petrecut impreuna va fi valoros de ambele parti.
  1. Si nu in ultimul rand (desi am lasat la final aceasta recomandare), alege o carte interesanta si citeste-o in parc sub un copac inflorit. Lasa-ti imaginatia sa zburde!

PS. Dragi copii, nu uitati sa va opriti din cand in cand sa priviti cerul, sa mirositi florile sau sa va puneti dorinte cand va uitati la stele cazatoare in aceasta epoca a perpetuumului mobile! Vacanta mai inseamna si odihna, in ciuda faptului ca ne-am dori sa facem mult mai multe activitati decat cele enumerate mai sus in putinul timp liber, odihna este si ea binevenita.

Semnat Miss Alice

Happy-Holiday-Spring